Blender a mielenie miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w skóry zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej liczb rozbitych plastrów w porządku krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w cyklu godziny, przy czym ciało nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi daleko praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obowiązku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności przedstawiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na świadomości oraz sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku gra na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.