Kotlet schabowy bez bulki tartej

Tajemnicą idealnego schabowego, czy też kotleta wołowego, stanowi jego odpowiednia struktura. Oznacza to, że aby osiągnąć mięso nie tylko pomocne w smaku, a i odpowiednio kruche, soczyste i przygotowane, trzeba wziąć mu odpowiednią grubość, czy również może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest odpowiedni w naturalnym gospodarstwie domowym, w jakim trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na kilka dni, a istnieje to niezbędny zakup do celów gastronomicznych, w jakich codziennie robi się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga dana jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co istnieje daleko istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których podaje się dużo kotletów schabowych, albo w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie rzuca się gotowe kotlety schabowe w wielkiej liczb każdego dnia, kotleciarka jest celowym zakupem. To jednak tak inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu wyposażeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek ciała w idealne ustawienie urządzenia, a po kilku sekundach przekazać go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często pobiera się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich krótkiej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas robienia kotletów najwięcej czasu ma nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do wykonania jest wielu, to warto sięgnąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by ułatwić nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.