Zrazy wolowe blog

Czy może stanowić nieco smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak mocno, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej straci na soczystości. Oraz w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w znaczącej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Ale przy znaczniejszej kwot kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich ciało coś gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko zdjąć z grup, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w wielkiej dawki, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby każde nasze steki były rozbite równomiernie, szybko i szybko, wtedy nie jest korzystniejszego rozwiązania, jak tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest owo taki trudny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.